Trådlöst tangentbord – ett riktigt bra val för dig

Ingenting går upp mot att sätta sig framför en dator med ett trådlöst tangentbord. Inga sladdar ligger i vägen på skrivbordet, och det är lätt att ta med sig överallt. Ett trådlöst tangentbord är det bästa valet oavsett om du använder din dator för kontorsarbete, gaming, media eller skolarbete. Alla välkända varumärken erbjuder trådlösa tangentbord, vilket innebär att du garanterat kommer att kunna hitta ett alternativ som passar dig perfekt. 

Top 3 av våra rekommenderade trådlösa tangentbord

Logitech G 915 TKL Mekaniskt tangentbord GL Tactile Vit

Gaming tangentbord
 • Trådlöst med Lightspeed o Bluetooth

 • Litet och smidigt

 • Lightsync RGB i 16 miljoner färger

Logitech Craft Trådlöst tangentbord från Kjell & co

Gaming tangentbord
 • Smidigt tangentbord med kvalité

 • Programmeringsbara knappar

 • Snyggt och stilrent

Logitech Mx Mechanical Mini Trådlöst

 • Bakgrundsbelysta snygga knappar

 • Ergonomiskt utformat

 • Låg profil o bra pris!

Varför ska man satsa på ett trådlöst tangentbord?

När du vill skapa en produktiv arbetsmiljö är det inte bara din dator, din surfplatta eller din laptop som är en viktig faktor. Tillbehören, som ett tangentbord och en mus, är ju faktiskt redskapen du sköter själva arbetet med, och ju bättre anpassade de är efter dig och dina behov, desto mer effektivt kommer du att kunna arbeta.

Trådlöst är framtiden!!

Den stora fördelen med ett trådlöst tangentbord är att det är så lätt att ta med sig överallt. Det är idealt om du sitter och jobbar på pendeln eller gillar använda dig av media eller spela medan du är på språng. Det är också perfekt för dig som gillar ordning och reda, då du aldrig behöver se sladdar och kabelhärvor. Ditt skrivbord kommer automatiskt att se renare och mer stilrent ut.

Till skillnad mot för några år sedan har de moderna trådlösa tangentborden väldigt bra batteritider, de sträcker sig i de flesta fall från ett par månader upp till hela två år, vilket gör att man inte längre behöver sitta beredd för att ladda dem stup i kvarten.

Räckvidden hos trådlösa tangentbord är mycket bra, den handlar ofta om ungefär 10 meter. Detta ger dig stor rörelsefrihet, och ser till att du kan arbeta i många olika positioner vilket hjälper dig att undvika överbelastning i nacke, axlar och rygg.

Hur fungerar ett trådlöst tangentbord?

De trådlösa tangentborden ansluter till datorn och övriga enheter via Bluetooth. Den här trådlösa kommunikationstekniken används varje dag inom fler och fler områden, just eftersom den är så praktisk. Tack vare Bluetooth behöver vi inte längre trassla in oss i kabeln till våra hörlurar eller ha en massa sladdar liggandes kring vår hemelektronik.

För att kunna använda dig av ett trådlöst tangentbord är det alltså nödvändigt att din enhet har Bluetooth, vilket alla moderna mobiler, surfplattor och bärbara datorer har inbyggt. Ifall det skulle vara så att din dator inte har Bluetooth ska du inte oroa dig, du kan fortfarande slippa sladdar. Då kan du istället ansluta en USB Bluetooth-adapter till datorns USB-port.

Det enda du behöver göra när du vill ansluta ett trådlöst tangentbord är att se till att batteriet är laddat och att det är påslaget. Gå sedan in på menyn på din mobil, surfplatta eller dator och klicka på Bluetooth-uppkopplingar. Försäkra dig om att din enhet har sin Bluetooth aktiverad. Där finner du sedan ditt tangentbord, som du därefter enkelt kan koppla upp.  

Det kan hända att du behöver konfigurera ditt tangentbord så att det kan identifieras, och hur du går tillväga för att göra detta beror på din enhet. Läs informationen som följer med ditt trådlösa tangentbord eller informera dig på tillverkarens hemsida.

Olika modeller av trådlösa tangentbord

Det finns trådlösa tangentbord som täcker allas behov – allt från testvinnande design till beprövad ergonomi. Många kommer med tekniska finesser såsom programmeringsbara funktionsknappar som du kan använda t ex för att få direkt tillgång till din email eller favoritmedia. Glöm allt trassel med kablar på ditt skrivbord, gör det enkelt för dig att bli mer kreativ och effektiv i ditt arbete, dina texter, ditt studerande eller ditt spelande. 

Ditt hemmakontor eller din gaming-dator förtjänar utan tvekan att utrustas med ett trådlöst tangentbord, frågan är bara vilken typ som egentligen passar bäst för dig och dina behov.

Enkelt smidigt trådlöst tangentbord!

Idag finns det otroligt många typer av trådlösa tangentbord. Självklart bjuder marknaden på många klassiska varianter till datorer, men det finns även massor av modeller som är speciellt utformade för att användas tillsammans med mobiltelefoner och surfplattor – eller till och med för att användas med flera olika enheter samtidigt.

Därtill kan tangentborden ha en bakgrundsbelysning, vara mekaniska, slimmade. fullstora eller kompakta. Det finns också separata numeriska tangentbord för att underlätta för dig som jobbar mycket med siffror.

Om det är ett tangentbord som ska användas i kontorsmiljö där det kommer att finnas flera trådlösa enheter i närheten rekommenderar vi att du satsar på ett tangentbord med Unifying-stöd. Detta gör att när tangentbordet är parat med sin mottagare kommer det aldrig att störas av närliggande enheter.

Vad ska du använda ditt trådlösa tangentbord till?

Den viktigaste faktorn för att hjälpa dig att välja rätt tangentbord är naturligtvis vad du har tänkt använda det till.

 • Hemmakontor.

Om det ska användas på ditt skrivbord är det ofta ett bra drag att fokusera på ergonomi och rätt stil. Bakgrundsbelysning och Logitech Flow (en plattform som gör det möjligt att använda tangentbordet på upp till tre enheter samtidigt) kan vara andra bra detaljer att ta med i beräkningarna.

 • Gaming.

Mekaniska tangentbord är väldigt tåliga, och är favoriten hos de flesta gamers. Andra plus kan vara programmerbara tangenter och RGB-anpassning.

 • Portabelt.

Om du vill kunna ta med dig ditt trådlösa tangentbord överallt ska du framförallt koncentrera dig på formen, att det är så smidigt och kompakt som möjligt för att enkelt få plats i en väska. De finns till och med modeller som man kan vika eller rulla ihop.

 • I vardagsrummet.

Smarta TV-apparater kommer ofta till sin rätt tillsammans med ett trådlöst tangentbord. Här kan det vara en stor fördel om tangentbordet har en inbyggd styrplatta för att slippa kombinera det med en mus.

Trådlösa och ergonomiska tangentbord

Ergonomiska trådlösa tangentbord har blivit alltmer populära, och de är en riktigt bra investering om du tillbringar mycket tid vid datorn. De kommer med en krökning som följer händernas position på ett naturligt sätt, så att det blir så bekvämt som möjligt för dig att kunna spendera långa stunder framför skärmen. De är även tysta.

Genom att använda dig av ett ergonomiskt trådlöst tangentbord kommer du att kunna minska spänningarna i musklerna som sitter kring nacke och axlar, och om det dessutom har ett extra stöd för underarmarna kommer dina handleder att tacka dig. Det är väldigt vanligt med belastningsskador i handlederna när man sitter hela dagen framför datorn, karpaltunnelsyndrom och musarm är några välkända exempel.  

Många av dessa tangentbord har en batteritid på hela två år, så du behöver inte oroa dig för att batteriet ska ta slut i första taget. Det optimala är att komplementera med en trådlös och ergonomisk mus.

Att tänka på när du använder ett trådlöst tangentbord

 • Om det drivs med AA-batterier kommer en ikon visas som en varning när batterierna börjar laddas ur. Vi rekommenderar att du alltid har fräscha batterier nära till hands.
 • Om du inte ska använda ditt tangentbord under en längre tid är det bra att stänga av det, så att batteriets laddning varar så länge som möjligt.
 • Ifall ditt tangentbord har bakgrundsbelysning är det att föredra om det har laddningsbara batterier, då dessa kan göra slut på en uppsättning AA-batterier relativt snabbt.